foto

Krakau bezoeken met eigen vervoer


Met de auto naar Krakau

Voor wie liever niet wil vliegen of per trein reizen is het ook mogelijk met de auto naar Krakau te gaan. In iets meer dan 12 tot 14 uur ben je vanuit Nederland met de auto in Krakau. De wegen naar deze stad zijn goed en worden regelmatig onderhouden. Vanuit Nederland zijn er twee veelgebruikte routes om in Krakau te komen.

Vanaf Wrocław zijn er enkele tolwegen van toepassing. Sinds 2021 gaat de afhandeling van de tol ook digitaal via e-TOLL. Het wordt aanbevolen de App hiervan vooraf te downloaden en je voertuig te registreren met betaalgegevens. Dit om vervelende boetes achteraf te voorkomen.

Krakau is net als elke grote stad druk en beperkt in parkeermogelijkheden. Mocht je met de auto komen is het aanbevolen een verblijf buiten het centrum te vinden en vervolgens met de tram verder te reizen tijdens je verblijf. Naast de gevarendriehoek en veiligheidsvest is een brandblusser verplicht om in de auto te hebben. Meer informatie hierover via de website van de ANWB.

Parkeren in het centrum van Krakau

Het directe centrum van Krakau, de Grote Markt is autovrij. Rondom het centrum zijn er parkeerplaatsen naast de weg te vinden en er zijn ook diverse parkeergarages. Net als in elke grote stad zijn de parkeerplaatsen vaak bezet en is het druk met auto- en tramverkeer. Een goede parkeerplek voor de auto dichtbij het centrum is de parkeergarage van Galeria Krakowska. De parkeergarage ligt gunstig ten opzichte van de aanvoerwegen en er is veel parkeerplek. Daarnaast is het parkeren relatief goedkoop in tarief per uur. Klik hier voor de locatie van de parkeergarage op Google Maps.

Meer informatie