Bezoek Krakau

Stedentrip naar Krakau


Handige tips en informatie voor je citytrip

Krakau is een fantastische bestemming voor een stedentrip en een lang weekend weg. Niet voor niets is deze stad al vaker uitgeroepen tot stedentrip van het jaar. Op deze website kun je handige informatie en aanbevelingen vinden ter voorbereiding op jouw bezoek aan deze prachtige stad in Polen. Krakau wordt vaak als bestemming gecombineerd met een bezoek aan Auschwitz.

Onze top 10 tips voor een bezoek aan Krakau

Tien handige tips om zeker mee te pakken tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

1. Bezoek het historisch centrum met daarbij de Mariakerk, Raadhuistoren, Sint-Adalbertkerk en Lakenhal.

2. Maak een dagtour naar voormalig concentratiekamp Auschwitz.

3. Bezoek het museum van Oskar Schindlers Emaillefabriek.

4. Maak een rondleiding door de Wieliczka zoutmijn.

5. Eet een zapiekanka op het Okrąglak plein.

6. Bekijk het koninklijke kasteel van Wawel gelegen aan de Wisła.

7. Ontdek het oude stadsdeel Kazimierz en ervaar de sfeervolle straatjes.

8. Drink een shot wodka bij één van de vele cafés.

9. Proef een (warme) zoete pączek, ook lekker naast de koffie.

10. Luister naar de hejnał van de trompetspeler, afkomstig vanaf de hoogste toren van de Mariakerk.

Informatie over Polen

Polen is een groot land met een trots volk en een lange historie. De hoofdstad van Polen is Warschau en daarnaast zijn de belangrijkste steden Krakau, Wrocław, Łódź en Gdańsk. In de afgelopen eeuwen heeft Polen veel last gehad van oorlogen met buurlanden. Sinds iets meer dan 30 jaar is Polen vrij van het communisme en groeit het land sterk in welvaart in ontwikkeld het zich goed. Zeker sinds Polen lid is geworden van de EU in 2004 zijn de economie en het toerisme sterk gestegen. Voor een bezoek aan Polen is dan ook geen visum nodig gezien het een EU land is. Een bezoek aan Polen en Krakau gaat dan ook gemakkelijk per vliegtuig of auto. Wel heeft het land een eigen munteenheid de Poolse Złoty en kun je daar niet betalen met de Euro.

Polen is vanuit Nederland bekend van onder andere de historische impact van de Tweede Wereldoorlog met bijvoorbeeld voormalig concentratiekamp Auschwitz, diverse bekende merken en export van wodka en arbeidsmigranten. Bekende (historische) mensen uit Polen zijn onder andere de Poolse componist Frédéric Chopin en voetballer Robert Lewandowski.

Het zuiden van Polen is ook de thuisregio van Karol Wojtyla, oftewel Paus Johannes Paulus II. Wadowice zijn thuisstad, wordt jaarlijks bezocht door duizenden pelgrims van binnen en buiten Polen.

Ben je op zoek naar een relatief goedkope en leuke stedentrip dan is Krakau een interessante optie. Uiteraard is goedkoop een breed begrip maar de Euro staat gunstig ten opzichte van de Złoty.

Kaart van Polen

Kaart van Polen
Krakau
Krakau
Meer informatie
Warschau
Warschau
Meer informatie
Zakopane
Zakopane
Meer informatie
Auschwitz
Auschwitz
Meer informatie
Katowice
Gdańsk
Wrocław
Poznań

Meer informatie