foto

Trein naar Krakau


Treinreis van Nederland naar Polen

Krakau heeft net als veel andere grote steden een groot centraal station waar dagelijks veel treinen arriveren en vertrekken. Vanuit Nederland zijn er op dit moment nog geen directe treinverbindingen naar de stad en er is dan ook nog geen nachttrein of slaaptrein naar Krakau. Een treinreis vanuit Nederland naar Polen gaat al snel via Berlijn en Warschau met minimaal 2 keer overstappen. De reistijd naar Polen, via Duitsland neemt hierdoor al snel 18 uur tijd in beslag.

De snelste manier van reizen voor een stedentrip naar Krakau blijft nog steeds per vliegtuig. Polen en Krakau zijn daarnaast ook goed bereikbaar per auto en deze optie is zeker de moeite bij een langer verblijf in het land. Wil je toch per trein naar Krakau en heb je alle tijd? Bekijk dan de mogelijkheden voor een treinreis naar Krakau via NS International.

Galeria Krakau

Centraal station van Krakau

Het centraal treinstation van Krakau is gunstig gelegen in het midden van de stad. Het station is aangesloten op winkelcentrum Galeria Krakowska en ook een groot busstation. Galeria Krakowska is een grote mall met winkels over meerdere verdiepingen en een populaire plek voor inwoners van de stad. Het is ook vaak druk in de Galeria. Vanuit het treinstation loop je in een kleine 10 minuten naar het grote marktplein in het centrum.

De belangrijkste treinverbinding voor een stedentrip naar Krakau is die van het vliegveld van Krakau naar het centrum van de stad. De treinverbinding is rechtstreeks vanaf de luchthaven en deze is gemakkelijk te bereiken vanuit de terminal op de luchthaven.

Openbaar vervoer in de stad zelf

In Krakau zelf heb je de trein niet nodig om te genieten van je stedentrip. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand en er is een goed netwerk van metro's, bussen en taxi's. Daarnaast is het voormalig concentratiekamp Auschwitz het beste te bereiken vanuit een georganiseerde dagtour met bus en gids.

Reizen met de trein in Polen

Polen heeft een uitgebreid spoornetwerk dat verschillende steden en toeristische bestemmingen met elkaar verbindt. Treinreizen zijn een handige en comfortabele manier om het land te verkennen. Hier zijn enkele populaire routes en bestemmingen voor toeristische treinreizen in Polen:

Het Poolse spoornetwerk biedt verschillende soorten treindiensten, waaronder hogesnelheidstreinen, intercitytreinen en regionale treinen, die verschillende comfortniveaus en reistijden bieden. Voor toeristen die van plan zijn om per trein door Polen te reizen, is het raadzaam om treinkaartjes vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen en op populaire routes.

Meer informatie