foto

Over Krakau


Ontdek de rijke en bijzondere geschiedenis van Krakau

In het zuiden van Polen ligt Krakau in de provincie Małopolska, wat betekent Klein-Polen. De eeuwenoude stad heeft een lange geschiedenis als voormalig hoofdstad van Polen. Krakau is ook de plek waar de koningen van Polen hof hielden. Volgens veel bezoekers is Krakau de mooiste stad van het land. Het verschil met het moderne Warschau is dat stad zelf redelijk ongeschonden de Tweede Wereldoorlog is doorgekomen en veel historische gebouwen behouden zijn gebleven. Tot de hoogtepunten van de stad behoren de Wawelheuvel met het koninklijk kasteel en kathedraal, de voormalig joodse wijk Kazimierz en het grote centrale marktplein.

Waarom Krakau de perfecte bestemming is voor een stedentrip

Krakau is een toeristische stad in een snel groeiend land. De stad heeft een compact historisch centrum, restaurants voor heerlijk eten en drinken en veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Een bezoek aan Krakau gaat vaak ook samen met een dag naar Auschwitz en de Wieliczka zoutmijn.

Bezoek ook Auschwitz

Een weekend naar Krakau gaat vaak samen met een bezoek aan het voormalig Duitse naziconcentratie- en vernietigingskamp Auschwitz. De restanten van het kamp herinneren aan de meer dan één miljoen Joden die hier werden omgebracht. Een bezoek aan Auschwitz is een indrukwekkende ervaring.

Impressie Krakau

Krakau
Krakau
Krakau
Krakau
Krakau
Krakau
Krakau

Vragen en meer informatie

VisitKrakau.nl is opgezet uit liefde ontstaan voor en in deze stad. Sinds mijn eerste kennismaking met de stad in 2017 bezoek ik het land en stad meerdere keren per jaar voor vrienden en familie. Het doel van deze site is de stad te promoten en je als bezoeker actuele informatie te geven over haar mogelijkheden. Heb je vragen of wil je graag meer informatie ontvangen voor een bezoek aan Krakau, neem gerust contact op via onderstaand contactformulier. Het invullen van je e-mailadres is verplicht, zodat wij contact met je kunnen opnemen indien nodig. Je e-mailadres zullen wij nooit aan derden verstrekken.

Contactformulier