foto

Van vliegveld Krakau naar het centrum


Krakau is goed bereikbaar vanaf de luchthaven

Een stedentrip naar een nieuwe stad belooft altijd een boeiend avontuur en een opwindende ervaring te zijn. Een zorgvuldige voorbereiding van je reis kan aanzienlijk bijdragen aan het besparen van tijd en het vermijden van frustratie. Hier zijn enkele handige tips om snel en moeiteloos vanaf de luchthaven Kraków-Balice naar het centrum van de stad te reizen.

Krakau Airport, ook bekend als Kraków-Balice, neemt de positie in als een van de grootste luchthavens van Polen, direct na het vliegveld van Warschau. In termen van omvang kan Krakau Airport worden vergeleken met de luchthavens van Eindhoven en Rotterdam.

Om je stedentrip soepel te laten verlopen, is het essentieel om je voorafgaand aan de reis goed voor te bereiden op het transport vanaf de luchthaven naar het stadscentrum. Met de volgende tips wordt deze overgang een gestroomlijnde ervaring.

Aankomst op luchthaven Kraków-Balice

Na een korte vlucht van ongeveer twee uur vanuit Nederland arriveert het vliegtuig op de luchthaven van Krakau (KRK). Meestal verlaat je het vliegtuig via een vliegtuigtrap, waarna een bus in slechts enkele minuten de passagiers naar de aankomsthal brengt. Eenmaal uit de bagageruimte betreed je de begane grond van de aankomsthal.

Indien je gebruikmaakt van een taxi, huurauto of opgehaald wordt met eigen vervoer, kun je de aankomsthal via de begane grond verlaten. Het treinstation is bereikbaar via de eerste verdieping van de luchthaven. Door met de roltrap naar boven te gaan, kom je uit bij de loopbrug die naar het treinstation leidt. De treintijden zijn ook te controleren op jakdojade.pl. Het vliegveld biedt zo diverse opties voor het vervolg van je reis, of je nu kiest voor een taxi, huurauto of het treinstation.

Plattegrond vliegveld Krakau

plattegrond vliegveld krakau

Trein naar het centrum van Krakau

Vanaf Krakau Lotnisko, het vliegveld, vertrekt de SKA1-trein richting het centrum (Kraków Główny) en doet er ongeveer 18 minuten over. Een treinkaartje voor deze rit kost doorgaans zo'n 12 złoty (ongeveer € 2,60) en kan zowel bij de ticketmachine als bij de conducteur worden gekocht.

De afstand van Krakau Airport naar het centrale treinstation van Krakau bedraagt ongeveer 17 kilometer. Na vertrek van het vliegveld maakt de trein enkele tussenstops voordat het eindpunt, Kraków Główny, wordt bereikt. De tussenliggende stations zijn:

Deze efficiënte treinverbinding biedt reizigers een snelle en handige manier om vanaf het vliegveld naar het hart van Krakau te komen.

treinroute naar centrum Krakau

Aankomst op centraal station Krakau

De trein bereikt uiteindelijk het centrale station in het hart van de stad. Dit treinstation is direct verbonden met het winkelcentrum Galeria Krakowska. Via het winkelcentrum kun je het station verlaten, en duidelijke bewegwijzering wijst je de weg. Het centrale station van Krakau bevindt zich in het noordoosten van het stadscentrum.

In een kleine 10 minuten wandelen bereik je vanaf het treinstation de Grote Markt. Neem ook de tijd om de plattegrond van de stad te bekijken, zodat je een eerste indruk krijgt van de lay-out van Krakau. Dit vergemakkelijkt het oriënteren en verkennen van deze prachtige stad.

Zien en doen in en rondom Krakau