Plattegrond Krakau

Plattegrond van de stad


Toeristische kaart van Krakau

Wanneer je voor de eerste keer een nieuwe stad bezoekt tijdens een stedentrip is het altijd even zoeken naar de locaties van de bezienswaardigheden. Bekijk hier de plattegrond van Krakau met een indeling van de stad en een handig overzicht van de belangrijkste highlights. Vanuit het centrum zijn de bezienswaardigheden in de stad zelf allemaal op loopafstand te bereiken.

Plattegrond centrum van Krakau

Het centrum van de stad Krakau is overzichtelijk en het centrale punt van toerisme. Een groot deel van de highlights zijn ook in en rondom het centrum te bekijken. In een kleine 10 minuten loop je van het centrale marktplein naar de Wawel toe. De rivier Wisła loopt dwars door de stad heen. Voor een eerste bezoek aan Krakau is de Grote Markt een handig centraal punt om vanuit te starten.

Klik hier om de plattegrond in een nieuw venster te openen. Plattegrond van Krakau

Bezienswaardigheden in en rondom de stad

De zien en doen onderdelen van Krakau kun je in vier delen opsplitsen. Het centrale marktplein heeft veel te bieden en daarnaast is er rondom het centrum zelf ook veel te zien op loopafstand. Onder de Wisła zijn ook een aantal bezienswaardigheden, nog steeds te voet bereikbaar maar je doet er wel iets langer over om er te komen vanuit het centrum. Hiervoor kun je gerust een dagdeel voor reserveren. Buiten de stad zelf is ook veel te zien waarvan de bekendste locaties natuurlijk het voormalig concentratiekamp Auschwitz en de oude zoutmijn Wieliczka zijn.

Poolse worst Centrum
Poolse worst Rondom het centrum
Poolse worst Onder de Wisła
Poolse worst Buiten Krakau

Het is handig om een plattegrond van Krakau te hebben

Het hebben van een plattegrond van Krakau kan zeer nuttig zijn tijdens je verblijf in de stad. Met een plattegrond kun je gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden, straten en attracties vinden, en je route plannen om efficiënt door de stad te navigeren. Wanneer je de plattegrond gebruikt, is het handig om eerst de belangrijkste oriëntatiepunten te identificeren, zoals het marktplein (Rynek Główny), de Wawel-kathedraal, en de Joodse wijk (Kazimierz). Deze punten kunnen dienen als referentiepunten om je locatie te bepalen en je route te plannen.

Door de straatnamen op ook een plattegrond als Google Maps te controleren, kun je gemakkelijk de juiste richting vinden en navigeren door de kronkelende straten van Krakau. Het is ook handig om de locaties van metrostations, tramhaltes en bushaltes te markeren, zodat je snel kunt schakelen tussen verschillende vormen van openbaar vervoer als dat nodig is.Daarnaast kun je op de plattegrond interessante plekken markeren die je wilt bezoeken, zoals musea, restaurants, cafés en winkels. Dit helpt je om je tijd efficiënt te gebruiken en ervoor te zorgen dat je geen belangrijke bezienswaardigheden mist tijdens je verblijf in Krakau.

Kortom, een plattegrond van Krakau is een waardevol hulpmiddel om je te oriënteren in de stad, je route te plannen en optimaal te profiteren van je verblijf door alle prachtige bezienswaardigheden te ontdekken.

Meer over Krakau en Polen