Wodka

Poolse wodka proeven in Krakau


Waar kun je het beste een echte Poolse wodka drinken

Een weekend in Polen is niet compleet zonder een echte Poolse wodka te drinken. Wodka is een echte Poolse drank welke vaak op bruiloften, feestjes of gewoon een gezellige avond gedronken wordt in Polen. Is de drank te sterk voor je om in één keer op te drinken mag je het zeker ook mixen of naast wat anders drinken. Dat is een normaal gebruik in Polen. In Krakau zijn er uiteraard genoeg locaties om een shotje van deze sterke drank te drinken. Een tour maken langs populaire wodka bars wordt dan ook zeker aanbevolen.

Wodka Polen

Wodka drinken in Krakau

In Polen en zeker ook Krakau kun je op veel plaatsen terrecht voor een goede en lekkere wodka. Zeker in het toeristisch centrum van Krakau en de wijk Kazimierz zijn veel horecagelegenheden te vinden waar ook studenten en de lokale bevolking graag naartoe gaat.

Een populaire bar in Krakau voor wodka's in verschillende smaken is Pijalnia Wódki i Piwa, gelegen aan het Okrąglak plein in de Joodse wijk Kazimierz. De sfeervolle bar heeft een menukaart vol met keuzes en smaakvolle drankjes. Tip: probeer een "Chupa Chups" wodka, zoet van smaak en niet te sterk in de afdronk.

Huisgemaakte wodka of versterkte wodka kan de naam bimber hebben, dat zijn wodka's met extra hoog alcoholpercentage (60%/70%+) die niet geschikt zijn als shotjes. Deze wordt meer gedronken in de thee, als het extra koud is buiten om op te warmen.

Bekende Poolse wodka merken

Polen is een echt wodka land met veel verschillende merken en varianten van deze drank. De toegestane leeftijd voor het drinken van alcoholische drank in Polen is 18 jaar. De Poolse wetgeving is streng en alcohol drinken en rijden gaat dan ook niet samen. Wodka uit Polen staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt wereldwijd gewaardeerd. Polen heeft een lange traditie van wodkaproductie en het land heeft enkele bekende wodkamerken voortgebracht.

Een van de meest bekende Poolse wodkamerken is "Żubrówka", ook wel bekend als "Bison Grass Vodka". Deze wodka wordt gemaakt van rogge en is gearomatiseerd met extracten van bison gras, wat het zijn unieke smaak geeft. Het wordt vaak geserveerd met appelsap als een populaire cocktail genaamd "Żubrówka z jabłkowym" (Żubrówka met appelsap).

Een ander bekend Pools wodkamerk is "Wyborowa". Het staat bekend om zijn zuiverheid en vakmanschap. Wyborowa wordt gemaakt van rogge en wordt vaak beschouwd als een van de beste wodkamerken uit Polen. Naast Żubrówka en Wyborowa zijn er nog veel andere Poolse wodkamerken die het ontdekken waard zijn, zoals Belvedere, Chopin, Luksusowa en Soplica in verschillende smaken.

Wodka, een typisch Pools drankje

Wodkabar Krakau
Bar wodka Krakau
Dame wodka Krakau
Bimber wodka
Flessen wodka Krakau

Meer tips en aanbevelingen