foto

Proef echte Poolse bieren


Polen is een land met een rijke historie aan biersoorten

Een stedentrip naar Krakau is niet compleet zonder een echte Poolse piwo gedronken te hebben. Een halve liter bier is een normaal formaat voor een Pools biertje. Bekende Poolse biermerken zijn onder andere Perła, Tyskie, Żywiec, Żubr en niet te vergeten Lech. De prijzen van een biertje zijn goed te doen en in verhouding goedkoper dan in Nederland. Een persoonlijke favoriet zijn de bieren met een honingsmaak zoals Perła Miodowa en Piwo Na Miodzie die hebben.

Op zoek naar iets bijzonders om te drinken tijdens de koude winterdagen? Probeer dan eens één van de warme bieren (Grzane piwo). Deze warme bieren zijn voorzien van onder andere siroop, kruiden (kruidnagel) en soms ook kaneel.

Bier Krakau

Biertje drinken in Krakau

Krakau is een echte toeristen- en studentenstad waar veel te beleven is. In het weekend is het vaak ook druk in het centrum en er zijn veel leuke gelegenheden te vinden voor een drankje. De Grote Markt in het centrum en ook de oude Joodse wijk Kazimierz zijn populaire locaties om een biertje te drinken.

Bij mooi weer kun je zeker van een biertje of wijntje genieten aan een van de vele terrassen. Gezien Krakau een oude stad is zijn er veel oude en grote gebouwen. Een café kan klein lijken aan de buitenkant maar groot van binnen zijn en soms zelf onder de grond gaan. Het is altijd handig om wat contact geld op zak te hebben wanneer je ergens een drankje gaat drinken.

Bekende Poolse biersoorten

Polen heeft een levendige biercultuur met een verscheidenheid aan brouwerijen die een breed scala aan bieren produceren. Lokale brouwerijen met speciale bieren zijn net als in Nederland steeds populairder en daarom ook zeker de moeite om te proberen. Polen is nog niet echt een land van dubbel of tripel bier. Wel kun je er de normale pilsener en IPA vinden. Enkele populaire Poolse bieren zijn:

Goedkoop bier drinken in Polen

In Polen kun je op verschillende manieren goedkoop bier vinden. Je kunt naar grote supermarkten zoals Tesco, Biedronka of Lidl gaan, waar bier vaak goedkoper is dan in bars of restaurants. Lokale pubs en bars bieden soms speciale deals, vooral tijdens happy hours of op bepaalde dagen van de week. Als je in de buurt van een universiteit bent, kun je ook studentenbars vinden waar bier vaak goedkoper wordt verkocht. Bovendien kun je tijdens je verblijf in Polen geluk hebben en stuiten op bierfestivals of lokale evenementen waar bier tegen gereduceerde prijzen wordt aangeboden.

Ten slotte, probeer lokale of regionale biermerken in plaats van internationale merken, omdat deze vaak goedkoper zijn en soms zelfs beter smaken. Maar vergeet niet om verantwoordelijk te drinken en op de hoogte te zijn van lokale wetten met betrekking tot alcoholconsumptie.

Meer informatie