Centrum van Krakau

Centrum van Krakau


Centrumgebied toerisme in Krakau

Het centrum van Krakau, ook wel bekend als de oude stad (Stare Miasto), is het historische hart van de stad en een van de meest fascinerende plekken om te verkennen. Hier zijn enkele hoogtepunten van het centrum van Krakau:

Het centrum van Krakau is doordrenkt van geschiedenis en cultuur, en elke hoek heeft iets unieks te bieden. Het is een levendige wijk vol met prachtige architectuur, gezellige straatjes, uitstekende restaurants, en een levendige sfeer die bezoekers betovert. Het is een absolute must-visit bestemming voor elke reiziger die Krakau bezoekt.

Plattegrond van het centrum in Krakau

Bekijk de plattegrond hieronder om het prachtige centrum van Krakau te ontdekken! Hier vind je een schat aan informatie om je te helpen de historische en culturele schatten van deze prachtige Poolse stad te verkennen.

Op onze plattegrond kun je gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties in het centrumgebied vinden. Begin je avontuur op het iconische Rynek Główny, het centrale marktplein, omringd door prachtige herenhuizen, de indrukwekkende Mariakerk en de historische Lakenhal. Hier vind je ook de ingang van de pittoreske Floriaanse Straat.

Volg de plattegrond naar de majestueuze Wawelburcht, gelegen op een heuvel langs de rivier de Wisła. Ontdek de koninklijke vertrekken, de Wawelkathedraal en geniet van de weelderige kasteeltuinen. Ga verder naar het Planty Park, een groene oase die het oude stadscentrum omringt, perfect voor een ontspannen wandeling.

Ontdek de Joodse wijk Kazimierz op de plattegrond, vol historische synagogen, gezellige cafés en kunstgalerijen. Hier kun je de rijke Joodse geschiedenis van Krakau ervaren.

Gebruik onze plattegrond om eenvoudig door de straten van Krakau te navigeren en je eigen unieke avontuur samen te stellen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, winkelen of gewoon wilt genieten van de sfeer van de stad, onze plattegrond zal je helpen om het meeste uit je bezoek aan het centrum van Krakau te halen. Veel plezier met ontdekken!

Klik hier om de plattegrond in een nieuw venster te openen. Plattegrond van Krakau

Meer informatie