Kerken Krakau

Kerken in Krakau


Een historische stad als Krakau heeft veel prachtige kerken

Polen is een Katholiek land met een lange historie in religie. Paus Johannes Paulus II was van Poolse afkomst en komt nog veel voor in het straatbeeld. Krakau heeft veel historische maar ook moderne kerken om te bezoeken. Het Katholieke geloof is nog steeds belangrijk in Polen en worden nog steeds nieuwe kerken gebouwd. In de stad zijn dan ook meer dan 100 kerkgebouwen aanwezig waarvan de bekendste de Mariakerk is gelegen aan het marktplein, in het centrum van de stad. Veel kerken in Krakau zijn vrij te bezoeken als deze open zijn, voor aantal kerken als de Mariakerk heb je een toegangsbewijs nodig.

Bekende kerken in Krakau

Krakau, een historische stad in Polen, staat bekend om zijn prachtige kerken. Hier zijn enkele opmerkelijke kerken in Krakau:

Naast deze kerken zijn er nog talloze andere kerken en kapellen in Krakau die het ontdekken waard zijn. Ze dragen allemaal bij aan de rijke religieuze en architecturale geschiedenis van de stad.

Impressie kerken

Kerk Krakau
Kerken Krakau
Kerk Polen
Kerken Polen
Gebouw Krakau
Gebouwen Krakau
Gebouw Polen

Houten kerken in Polen

De houten kerken in het zuiden van Polen zijn ware architectonische hoogstandjes. Eeuwen geleden zijn deze gebouwd van onder andere sparren, met hoge gotische vormen, steile schuine daken en ook met puntige klokkentorens. Er zijn in het zuiden van Polen zes bijzondere houten kerken te vinden die op de Werelderfgoedlijst staan: Blizne, Binarowa, Dębno Podhalańskie, Lipnica Murowana, Sękowa en Haczów.

Katholieke kerk in Polen

Polen heeft een sterke religieuze traditie en het geloof speelt een belangrijke rol in het leven van veel Polen. De meerderheid van de bevolking in Polen identificeert zich als katholiek. Het rooms-katholicisme is de dominante religie en heeft een diepe invloed op de cultuur, tradities en waarden van het land. De katholieke kerk heeft een sterke aanwezigheid in Polen. Het land heeft veel historische en prachtige kathedralen, kerken en kloosters. De katholieke kerk speelt een centrale rol in het dagelijks leven van veel Polen en er zijn talloze religieuze feestdagen en rituelen die worden gevierd. Naast het katholicisme zijn er ook andere religies vertegenwoordigd in Polen, zij het in kleinere aantallen. Deze omvatten het orthodoxe christendom, het protestantisme, het jodendom en de islam. Polen heeft een geschiedenis van religieuze diversiteit, hoewel het land overwegend katholiek is.

Meer tips en aanbevelingen